Художня спадщина Володимира Патика як джерело натхнення для студентів-дизайнерів Університету

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з виставки

Студенти четвертого курсу кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки ознайомилися з мистецькою спадщиною видатного художника-модерніста, дослідника української історії та етнографії Володимира Патика. Експозиція сформована у відділі Історико-краєзнавчого музею і налічує понад 100 художніх творів, ескізів, архівів та особистих речей, які розміщені в чотирьох залах.

Студенти мали можливість простежити розвиток стилю художника – від ранніх експериментів до вже сформованих і визнаних робіт. Захоплює унікальність виставкового простору, де відтворене автентичне середовище, насичене інтерактивними проекціями та доповнене короткометражними сюжетами про життя і творчість митця.

«Цікавим у експозиції музею є застосування відеопроєкції, мультимедіа, які вдало впроваджені в виставкових залах, що допомагає закладу в залученні більшої аудиторії відвідувачів, оскільки створюється враження їхньої безпосередньої участі у відтворюванні сюжету картини», – зазначила старша викладачка Анна Федак.

«У рамках навчальної дисципліни «Проєктування інтер’єрів, ч. 3» студенти, окрім художньої спадщини Володимира Патика, проаналізували принципи організації внутрішнього простору демонстраційних залів музею, технічні можливості оновлення експозиції, креативні форми застосування інтерактивних технологій, а також використання мультимедійних засобів, що здатні захопити відвідувачів через звук, перформанс та імерсивну відеореальність», – розповіла доцентка Юліана Петровська.

Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки