Хроніки літа або як львівські політехніки планують провести канікули?

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
відпочинок в горах

Сезон відпусток, спекотних днин та незабутніх мандрівок розпочався. А це означає, що потрібно замислитися над тим, як зробити свій відпочинок по-справжньому активним. Адже дні літа скоро промайнуть. Тому потрібно закарбувати в пам’яті кожен із цих погожих днів. Що ж робити, аби ці канікули стали справді незабутні? Світ навколо нас дивує своєю різноманітністю. Влітку стіни гамірного офісу та аудиторій змінюють зустрічі світанку, велопрогулянки містом, фотосесії на пляжі, пікніки з родиною, танці під дощем. Канікули – це чудовий шанс відновити свої сили від постійної перевтоми та емоційного виснаження. Відправитися в подорож – найкращий спосіб змінити набридливу буденність. Протягом багатьох років для студентів та працівників Львівської політехніки працюють навчально-оздоровчі табори. Тут можна добряче відпочити від метушні міста. Обирайте, що вам більше до душі: морські пейзажі чи живописна атмосфера гір у Карпатах. Про функціонування навчально-оздоровчого табору «Політехнік-5» розповіла його директорка Марія Стаднік.

«Наша база відпочинку розташована на березі мальовничого озера Світязь. Тобто, коли ви виходите з території табору, то відразу опиняєтеся на пляжі. Це досить зручно для відвідувачів. База відпочинку має велику територію. Є всі умови для комфортного проживання: цілодобове водопостачання, душ, кондиціонер, телевізор, загальна кухня та паркомісце. Розваг на території закладу немає. Щоправда, у Шацьку є різноманітні сервіси, які допоможуть організувати поїздки, велосипедні прогулянки чи екскурсії. Перша зміна розпочинається від 1 липня. Тож ми чекаємо на наших відвідувачів», – говорить жінка.

Варіантів відпочинку є багато. Влітку найпопулярнішим закладом серед молоді є табір «Політехнік-3», що за 50 км від Одеси. Загальна вартість найдешевшої путівки становить 5880 грн. За номер із покращеними умовами проживання доведеться заплатити 8280 грн. Щоб отримати путівку необхідно: звернутися до співробітників бухгалтерії та написати відповідну заяву. А які ж плани цього літа в юних політехніків? Інна Вдовиченко, студентка першого курсу Інституту сталого розвитку ім. В. Чорновола розповідає: «Якщо відверто, то планів на літо ще немає. Звичайно, хотілося б кудись поїхати. Але через карантинні обмеження це не зовсім можливо. Буду використовувати літо з користю для себе. Також хочу підвищити рівень знань англійської мови та вивчити польську».

Фактично, нинішнє студентство можна умовно поділити на два типи. Перший – це прихильники хатніх посиденьок. А ось до другого типу належать ті, хто й дня не може прожити без цікавих пригод. Як весело організувати літні канікули знає Андрій Гаращак, студент другого курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій.

«Спершу хочу вдало скласти сесію. Після цього планую зайнятися саморозвитком: онлайн-уроки за моєю спеціальністю та мовні курси. Також я хотів би поїхати закордон на відпочинок. Але через ситуацію з коронавірусом буду працювати вдома», – розповідає хлопець.

Попереду багато нових відкриттів та пригод. Зробіть те, що давно мріяли спробувати. Адже літні спогади – це те, про що ми пам’ятаємо цілий рік.

на відпочинку