«Гаудеамус» – спів і музика для душі: хорова капела студентів Університету зробила пісенні дарунки колегам із КПІ

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
Народна академічна хорова капела

Народна академічна хорова капела Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відсвяткувала 70-річчя сценічної діяльності. До музичних вітань долучилися і студенти Львівської політехніки – народна хорова капела студентів «Гаудеамус» привезла до столиці пісенні подарунки.

Народна академічна хорова капела НТУУ «КПІ» від часу створення і дотепер пройшла складний шлях. Її репертуар розмаїтий – класичні хорові твори, духовна музика, українські народні пісні й багато сучасних. Як і «Гаудеамус», вона намагається знаходити в творчості щось нове, не спинятися на досягнутому. Кілька років тому колектив гостював у Львівській політехніці.

Ювілейний концерт капели КПІ, якою диригувала Юлія Дума, відбувся в залі засідань Вченої ради в першому корпусі київського університету. Основу виступу складали духовна музика й твори сучасних композиторів. «Гаудеамус» запропонував слухачам українську народну пісню «Ой на горі сніг біленький» і коломийку в обробці Миколи Гобдича, яка супроводжувалася ударними й шумовими ефектами. Публіка сприйняла виступ львівського колективу дуже позитивно, а виконання коломийки викликало емоційний резонанс і вигуки «браво». Після концерту, на якому було багато гостей, зокрема ректор Національної музичної академії Володимир Рожок і головний керівник капели «Думка» Євген Савчук (високо оцінили виступ «Гаудеамуса»), відбулася спільна вечірка. Наступного дня для львів’ян організували екскурсії визначними місцями Києва.