Хмельницький політехнічний коледж співпрацюватиме з обласним відділом протидії кіберзлочинам

Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-зустрічі

Медіаресурси чи не щодня повідомляють про кібератаки та шахрайство в Інтернеті, тож навчитись безпечної поведінки в мережі – нагальна необхідність кожної людини. Особливо важливим це є для фахівця ІТ-галузі. Тому адміністрація Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» підписала Меморандум про співпрацю з представниками відділу протидії кіберзлочинам у Хмельницькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України. В рамках цієї співпраці відбувається постійне інформування студентів коледжу про нові форми протиправної діяльності, які використовують кіберзлочинці, та методи протидії їм.

Нещодавно зі студентами трьох груп третього курсу відділення комп’ютерної інженерії провели онлайн-зустріч старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам у Хмельницькій області Руслан Данилюк та старший інспектор з особливих доручень Олександр Власюк. Спілкування відбулось у форматі дискусії на тему «Види шахрайських схем та способи захисту від них». Спікери наголосили на тому, що соцмережі, групи, геймерство, додатки, фейки, – це те, що не стоїть на місці, а видозмінюється та щоразу створює нові загрози.

Студенти проявили велику зацікавленість до цієї проблематики ще й тому, що отримані знання не лише допоможуть вберегтися від шахраїв, а й підвищать їхню фаховість у сфері майбутньої діяльності. Радо сприйняли політехніки оголошення про можливість пройти практику на базі відділу протидії кіберзлочинам у Хмельницькій області Департаменту кіберполіції НПУ.

Підсумовуючи, модератор заходу, керівник правового гуртка «Феміда» Тетяна Матіяш подякувала правоохоронцям за змістовну зустріч та висловила сподівання на продовження плідної співпраці.