Хмельницький політехнічний коледж провів профорієнтаційний захід нового формату – персональний День відкритих дверей

Хмельницький політехнічний коледж Львівської політехніки
Персональний День відкритих дверей у Хмельницькому політехнічному коледж

Попри все, життя продовжується, і майбутні абітурієнти вже всерйоз задумались над вибором навчального закладу для здобуття цікавої та високооплачуваної професії. Відповідаючи на численні звернення випускників 2021 року та враховуючи епідеміологічну ситуацію, Хмельницький політехнічний коледж Національного університету «Львівська політехніка» зініціював проведення нового формату профорієнтаційної роботи – персональний День відкритих дверей. На сайті навчального закладу відбулась попередня реєстрація охочих взяти участь у заході. Співробітники відділу профорієнтації розробили графік для відвідувачів, поділивши їх на окремі групи чисельністю до 20 осіб.

Захід відбувся 12 грудня. Відвідувачі завітали в гості у визначений для них час, пройшли температурний скринінг з обов’язковою дезінфекцію рук. Отримавши інформаційно-рекламні матеріали, ознайомившись із навчально-технічними експозиціями кожного з відділень коледжу, йшли на екскурсію (до 20 осіб кожна група). З відвідувачами цього дня працювали заступники директора, завідувачі відділень, провідні фахівці коледжу та відділу профорієнтації. Програма екскурсій була скороченою, оскільки гостей було багато, а для дотримання карантинних вимог потрібний був час для санітарної обробки приміщень після кожної групи.

Політехніки провели відвідувачів унікальним приміщенням освітнього закладу, що було побудоване саме під потреби навчання технічним спеціальностям. У коледжі потужна матеріально-технічна база: достатньо спеціалізованих майстерень і лабораторій, верстатів та обладнання, комп’ютерних класів і телестудій. Враховано й культурно-просвітницькі та санітарно-побутові потреби студентів – велика комп’ютеризована бібліотека, музей, кімната народознавства, просторий спортивний і тренажерний зали, куточки для ігор в шахи та інші інтелектуальні ігри, медичний, стоматологічний кабінет, їдальня з демократичними цінами та декілька буфетів. Відвідувачі мали змогу поспілкуватись із представниками кожного з відділень та отримати кваліфіковані відповіді на всі запитання.

Для найбільш допитливих гостей в актовому залі відбувся брифінг директора Хмельницького політехнічного коледжу Львівської політехніки, доктора економічних наук, доцента Вадима Овчарука. Вадим Володимирович розповів присутнім про конкурентні переваги навчального закладу, що виводять його в лідери освітньої галузі. У коледжі досвідчений педагогічний колектив та одна з найпотужніших матеріально-технічних баз, яка щороку вдосконалюється. Якісна навчально-виробнича підготовка забезпечується тісним зв’язком із виробничими підприємствами. У коледжі активно займаються курсовою підготовкою студентів, зокрема вихованці мають змогу отримати водійські посвідчення категорії «В», пройти курси з інформатики, програмування, 3-D моделювання.

З метою підвищення ефективності закладу, зацікавленості студентів до навчання і наукової роботи в Хмельницькому політехнічному коледжі відкрито інноваційний проєкт – підрозділ Tech StartUp School Львівської політехніки. Вихованці закладу постійно виборюють призові місця на всеукраїнських, міжнародних конкурсах і олімпіадах серед студентів закладів фахової передвищої освіти, є лідерами обласних змагань.

Також Вадим Овчарук відповів на запитання залу щодо вступу, навчання, зокрема й за державні кошти, можливостей всебічного розвитку, проживання у гуртожитку, здобуття додаткових професій і навичок, особливостей подальшого навчання за скороченою програмою у Національному університеті «Львівська політехніка».