Хмельницькі політехніки на рівних змагалися зі студентами університетів у фіналі Міжнародної олімпіади «IT-Universe»

Хмельницький політехнічний коледж Львівської політехніки
Олександр Кот та Владислав Мартишевський

У квітні 2019 року 31 студент відділення програмної інженерії Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» разом зі студентами університетів взяли участь у дистанційному відбірковому етапі Міжнародної студентської олімпіади у сфері інформаційних технологій «IT-Universe». Після першого етапу 8 студентів коледжу були запрошені для участі у другому – онлайн-етапі олімпіади.

У третьому, очному етапі міжнародного фіналу, який відбувся 6–7 червня 2019 року в Київському національному університеті культури і мистецтв, найкращі результати серед учасників, що представляли коледжі, в номінації «Програмування в автоматизованих системах обліку» продемонстрував студент Хмельницького політехнічного коледжу Олександр Кот, а в номінації «Адміністрування Linux» – його однокурсник Владислав Мартишевський. Хмельницькі політехніки вибороли треті місця в зазначених номінаціях, поступившись лише студентам провідних національних університетів.

на олімпіаді у сфері інформаційних технологій «IT-Universe» на олімпіаді у сфері інформаційних технологій «IT-Universe» диплом диплом диплом