«Працюй в Україні! Працюй легально!»: Львівська політехніка – співорганізатор ХХХ ювілейного Ярмарку кар’єри

Прес-служба Львівської політехніки
на Ярмарку кар’єри

Під таким гаслом відбувся ХХХ ювілейний Ярмарок кар’єри, організаторами якого традиційно стали Національний університет «Львівська політехніка» та львівські обласний і міський центри зайнятості. Цьогоріч у ньому взяли участь півсотні підприємств, організацій та установ, які запропонували випускникам закладів вищої освіти чимало перспективних та вигідних вакансій.

У вітальному слові до учасників Ярмарку ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало наголосив:

– Нині в Україні однією з найгостріших проблем сьогодення постає працевлаштування молоді. Ні для кого не секрет, що саме ця соціальна група є в цьому сенсі найвразливішою та соціально незахищеною. Значною мірою допомагають розв’язати цю проблему така випробувана форма співпраці навчальних закладів, державних установ та роботодавців як Ярмарки кар’єри, які ми впродовж тривалого спільно організовуємо та проводимо. Твердо впевнений у тому, що відносини «держава-освіта-бізнес» необхідно розглядати у контексті формування конкурентного ринку праці, конкурентної економіки, зміцнення конкурентних позицій закладів вищої освіти. Це стимулюватиме залучення інтелектуального потенціалу молоді, набутого досвіду малого і середнього бізнесу та науковців у процеси модернізації усіх сфер життєдіяльності українського суспільства.

Ректор висловив сподівання, що цьогорічний Ярмарок кар’єри допоможе студентській молоді краще ознайомитися з кадровими вимогами працедавців, посприяє адаптації майбутніх фахівців до умов роботи сучасних вітчизняних підприємств.

Директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк нагадав присутнім, що гасло цьогорічного Ярмарку вакансій зовсім невипадкове. Адже ринок праці нині динамічно змінюється. Якщо ще кілька років тому на Львівщині бракувало вільних робочих місць, спостерігався надлишок робочої сили, а навантаження на одну вакансію сягало 10 і більше осіб, то сьогодні ми бачимо цілком іншу картину. Фірми і компанії відчувають кадровий голод, їм катастрофічно не вистачає персоналу.

– Ось чому, – підкреслив Василь Барилюк, – цей захід особливо актуальний саме для роботодавців, які розширюють виробничу сферу і запрошують до своєї команди нових співробітників. Завдяки участі у Ярмарку вони мають змогу зекономити дорогоцінний час, поспілкуватися відразу з багатьма кандидатами на вільну посаду або робоче місце, підібрати потрібних працівників чи сформувати якісний кадровий резерв.

Запропонований на цьогорічному Ярмарку спектр вільних робочих місць і вакантних посад широкий і різноманітний: це і військові спеціальності, і банківська справа, і робота в туристично-готельному комплексі та виробничій сфері, зокрема, чимало пропозицій було від підприємств залізничного транспорту. Високу платню та перспективний кар’єрний ріст пропонують молоді ПрАТ «Львівобленерго», ТзОВ «Фуджікура Аутомотів Україна Львів», ТзОВ «Бадер Україна», ТОВ «Українська панчішна компанія», ПрАТ «Фірма Нафтогазбуд», Львівська дирекція ПАТ «Укрпошта», ПАТ «Галичфарм» та інші.

Як розповідає Світлана Гладун, начальник відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом Львівської політехніки, з кожним роком завдяки щорічним ярмаркам кар’єри Університет розширює співпрацю з фірмами та компаніями, де випускники зможуть надійно працевлаштуватись. Цьогоріч, зокрема, налагодили корисні контакти з такими компаніями та фінустановами як ПАТ «Концерн «Хлібпром», Nestle Business Services Lviv, Vodafone Україна, АТ «Ощадбанк», AVIVA та низкою інших.

Каталог ХХХ Ярмарку кар’єри

на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри