Керівник Центру «Леонардо да Вінчі» Університету взяв участь у засіданні міжнародного форуму FORME

Центр італійсько-українського співробітництва «Леонардо да Вінчі»
Фрагмент афіші заходу

4 листопада в режимі онлайн відбулося перше засідання Середземноморського Форуму FORME (Forum del Mediterraneo) – інноваційної лабораторії інтегрованої спільноти та згуртованості. Тема – середземноморські проєкти, маршрути і культурні мережі.

Проєкт був запропонований та організований громадськими і державними структурами острова Калабрія (Італія). Мета – розвиток цього регіону у співпраці з іншими регіонами Італії та інших країн Європи. Сфери діяльності для обговорення – культура, освіта і туризм.

Від України, зокрема від регіону Львівщини як культурного та освітнього центру нашої держави, взяв участь Орест Василько – керівник Центру італійсько-української співпраці «Леонардо да Вінчі» Національного університету «Львівська політехніка». Його виступ був присвячений презентації нашого Університету, львівського регіону, потенційних можливостей співпраці у межах цього форуму.

За підсумками події одна з організаторів форуму, представниця Університету Пізи Сабріна Бузато (член Науково-технічного комітету Департаменту розвитку та співробітництва Італії) та Орест Василько обговорили подальші зустрічі з метою налагодження співпраці між університетами. Також заплановано участь в наступних засіданнях FORME представників Львівської політехніки та Львівської обласної державної адміністрації зі сфери туризму. В рамках співпраці між університетами заплановано створення спільного проєкту із залученням фінансових та ділових структур як зі сторони Італії (регіон Калабрія), так і зі сторони України (регіон Львівщина).

Сторінка проєкту у соцмережі Фейсбук

Виступ на форумі Ореста Василька (італійською мовою, зі з 149 хв)