«Кава на Професорській» запрошує на лекцію «Повернення культу львівського ліхтаря»

Вікторія Бугайова, Центр комунікацій Львівської політехніки
ліхтар

Вуличне освітлення Львова має довгу й захопливу історію, яка тісно переплітається з розвитком міста, його індустрією та культурним надбанням. Від перших газових ліхтарів до сучасних LED-світильників, вони відігравали важливу роль не лише в забезпеченні безпеки, а й у створенні унікальної атмосфери міських вулиць.


2 серпня, о 17:30, у Львові відбудеться лекція-дискусія на тему історичних вуличних ліхтарів, яку проведе Дмитро Мойсеєнко, студент 4-го курсу Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Національного університету «Львівська політехніка». Лекція охопить період від другої половини XIX століття до початку відновлення Незалежності України, коли львівські вуличні ліхтарі стали невіддільною частиною міського середовища.


Як зазначав знаменитий французький архітектор Ле Корбюзьє: «Освітлення міста — не просто питання безпеки та комфорту, це також питання краси й естетики». Організатори запрошують архітекторів, реставраторів, істориків і всіх зацікавлених мешканців міста до обговорення. Метою заходу є не лише поглибити розуміння історії вуличного освітлення Львова, а й актуалізувати питання збереження та реставрації історичних ліхтарів, а також обговорити можливі напрями розвитку цієї сфери у майбутньому.


Вхід на лекцію вільний, тому всі охочі можуть взяти участь у дискусії й висловити свої думки щодо цього важливого аспекту міської спадщини Львова. Долучайтесь і відкривайте для себе нові грані історії Львова!