Капелан Університету отець Тарас Жеплинський провів великопосні реколекції для прихожан Студентського храму

За матеріалами сайту «Капеланство.info»
Капелан Університету отець Тарас Жеплинський

2–4 квітня 2018 року відбулися великопосні реколекції для прихожан Студентського храму Блаженного Священномученика Олексія Зарицького. Тема духовної віднови «Бути собою». Реколектант – отець Тарас Жеплинський, викладач і капелан Національного університету «Львівська політехніка».

Розпочали рeколeкції із теми «Бути собою у своєму вигляді». Отeць Тарас влучно пояснював важливі поняття:

– Ікона має рамки, щоб відділити святе від буденного. Людина, створена на образ і подобу Божу, немовби є тією іконою, проте теперішній світ робить занадто великі рамки, які обмежують доступ до неї справжньої. Сучасний світ просякнутий рекламою. Найперше зовнішньою, тобто рекламою «одягу». Бо людина забула про духовне спілкування, яке було важливе при її створенні (адже спершу люди ходили без одягу і не соромились цього – що і являло найбільший рівень довіри і любові до Бога).

Підтема другого дня – «Бути собою у своїх словах». Говорили про слова і їхню силу та цінність. А також про будову клітини, теорію еволюції Чарльза Дарвіна, про рекламу «як по нотах» і її небезпеку за невмілого користування, про подружню клятву і останні години життя Ісуса Христа, про важливість слова будь-якого священика.

Третя підтема – «Бути собою у своїх вчинках». Декілька тез отця Тараса з роздумів третього дня.

  • Коли ми осудили людину, то осудили Бога.
  • Людина вдягає маску, бо боїться щось показати чи виявити свої почуття. Причиною масок є страх, який виник від гріха.
  • Чи ми готові, щоб Бог зараз став переді мною? Чи готові ми іти на муки?
  • Давид не боявся Голіафа, бо знав, що Бог з ним. Треба довіряти Богові.
  • Спілкування з Богом має бути радісне, бо це не лише поклони. Там де є Бог – там є радість.
  • Благодаті Божої не купиш.

В часі Літургії Напередосвячених Дарів студенти і прихожани приступали до Святого Таїнства Сповіді та приймали Святе Причастя.

рeколeкції із теми «Бути собою у своєму вигляді» рeколeкції із теми «Бути собою у своєму вигляді» рeколeкції із теми «Бути собою у своєму вигляді» рeколeкції із теми «Бути собою у своєму вигляді»