Підприємство «Капарол Україна» долучається до освітніх програм для архітекторів-політехніків

Прес-служба Львівської політехніки
на зустрічі з Олексієм Ничипоруком

Днями студенти Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка» зустрілися з маркетинг-директором дочірнього підприємства «Капарол Україна» Олексієм Ничипоруком. Разом із фахівцями кафедр дизайну та основ архітектури, архітектурного проектування, архітектури та реставрації, дизайну архітектурного середовища, архітектурного проектування та інженерії, містобудування він провів відкриту лекцію на тему «Інноваційні системні рішення з 1895 року». Активно долучилася до заходу студентська спільнота, якій запрезентували сучасні підходи та інноваційні рішення в захисті й оздобленні будівель і споруд, а також безпечних покриттів для інтер’єрів, що є еталонними в країнах ЄС.

Спираючись на понад 100-річний досвід «Капаролу» у створенні довговічних і якісних матеріалів для покриття та утеплення, Олексій Ничипорук представив особливості тих рішень, які вже багато років застосовують у світі. Саме це зробило зустріч із політехніками такою актуальною і корисною, адже для українських менеджерів всесвітньовідомої компанії було великою честю поділитися своїми напрацюваннями зі студентами одного з найстаріших технічних навчальних закладів України та всієї Європи.

– Світ швидко змінюється, – наголосив лектор, – і на це впливає швидка зміна технологій. Те, що сьогодні здається зрозумілим та звичним, вже завтра буде втрачати свою актуальність. Те ж саме відбуваються й у світі фарб, лаків та системах утеплення фасадів – нині у всіх будматеріалах має бути закладений резерв міцності. Адже вони повинні витримувати тривалий період експлуатації, при цьому покриття має буди безпечним для життя та здоров’я як тих, хто працює з цими матеріалами, так і всіх, кого покриття буде оточувати.

Як наголошували фахівці, традиційні технології з виробництва матеріалів захисту й оздоблення будівель, різноманітних покриттів цього вже не забезпечують. І тому важливо вже сьогодні думати по-новому, знати про нанотехнології. Тож метою зустрічі було визначити основні напрями, за якими змогли б вибудувати спільну програму навчання студентів новим технологіям викладачі Університету й фахівці «Капарол Україна».

Організатори відкритої лекції із задоволенням зазначають, що перше знайомство пройшло успішно, і наступного року це спілкування буде продовжено. Вже заплановано декілька наступних зустрічей в університетських аудиторіях і на виробничих майданчиках фірми. Водночас організатори висловили вдячність за підтримку заходу компанії «Колір Буд» (м. Львів).

на зустрічі з Олексієм Ничипоруком на зустрічі з Олексієм Ничипоруком на зустрічі з Олексієм Ничипоруком на зустрічі з Олексієм Ничипоруком на зустрічі з Олексієм Ничипоруком