Канадійка українського походження Анастасія-Марія Фик презентувала відкриті лекції в рамках програми гостьового лектора

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

Старший викладач катедри української мови Лілія Харчук та доцент катедри української мови Оксана Микитюк мали за честь запросити міжнародну лекторку для прочитання відкритих лекцій.

3 грудня перекладачка дослідницької та консалтингової фірми Ipsos (Париж, Франція), випускниця Монітобського університету, активна діячка української діаспори Анастасія-Марія Фик прочитала пари з риторики та української мови (за професійним спрямуванням) для студентів груп МВ-23, МВ-24, МВ-25, МВ-26, ТУ-11, ТУ-12 на теми: «Українська ідентичність крізь призму поколінь», «Як бути українцем в Канаді? Мовний аспект», «Навички успішної комунікації як передумова професійного зростання крізь призму міжнародних відносин».

Цінність досвіду канадійської лекторки оцінили студенти. Розповідь п. Анастасії була сповнена любови до України, нашої мови та культури. Студенти довідалися, що А. Фик успадкувала свою українськість через п’ять поколінь. Лекторка відвідала понад 33 країни, брала участь у розкопках часів Трипільської культури, вивчила українську, англійську, французьку та іспанську мови, стала не лише успішним перекладачем, а й фермером. Особливо неповторним у виконанні п. Анастасії був спів обрядової пісні та майстер-клас з плетіння різдвяного павука.

Дякуємо сердечно п. Анастасії за показ сили українського духу!

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції