Камерний оркестр «Поліфонія» дарує шанувальникам гарної музики два концерти «В ім’я миру»

Тижневик «Аудиторія»
Камерний оркестр «Поліфонія»

Осінь щедра на всякі дари, зокрема й музичні – камерний оркестр, який зрідка чуємо в Політехніці на відкриттях конференцій, виставок та інших урочистостях, обирає 28 і 29 жовтня великі сцени для серйозних концертів. Від бароко до ХХ століття, від популярних композицій до менш знаних – усе «В ім’я миру» і «задля вдосконалення себе і публіки».

Перший концерт відбудеться 28 жовтня у Будинку органної та камерної музики, він розрахований на слухачів, які люблять класику. Прозвучить сім творів, але крупних форм – деякі складаються з чотирьох частин і тривають до 20 хвилин. Усі автори відомі, хоч загалом програма виступів на 70 нова – багато композицій оркестр вивчив за останній місяць.

29 жовтня – концерт естрадний, у міксованому форматі – камерний оркестр стане музичним фоном для солоспіву й соло інструментів, як ось гітари, бас-гітари. Оскільки «Поліфонія» активно співпрацює зі солістами, гуртами, то старались запросити і їх, зокрема гурт «Рококо», в якому грає троє випускників Політехніки. Виступлять на сцені першого корпусу університету й друзі з Харкова – камерний оркестр «Крещендо» з НТУ «ХПІ».

Зважаючи на цікаву програму, вільний вхід на обидва концерти, «Поліфонія» та її художній керівник і диригент Роман Кресленко сподіваються, що слухачів буде вдосталь і вони покидатимуть залу переповнені добрими емоціями.

афіша концерту афіша концерту