Кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності ІНЕМ серед переможців конкурсу програми ЄС ЕРАЗМУС+ напряму Жан Моне

Наталія ГОРБАЛЬ, Інститут економіки і менеджменту
працівники кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності

31 липня оголошено результати грантової програми Європейського Союзу Еразмус+ напряму Jean Monnet 2019 р. Серед 285 проектів-переможців з усього світу є й проект кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності «EU competitiveness boosting: circular economy» (610641-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMO-MODULE).

Директор Інституту економіки і менеджменту, професор Олег Кузьмін, завідувач кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності, професор Ольга Мельник і доценти кафедри Наталія Горбаль, Мар’яна Руда та Марта Адамів реалізовуватимуть трирічний грант у Львівській політехніці.

Проект орієнтований на підвищення обізнаності про майбутнє Європи в глобалізованому світі, пропагування європейських цінностей (серед яких наголошено на циркулярній економіці), аналізування й адаптування європейського досвіду, вивчення резервів сталого розвитку України через впровадження принципів циркулярної економіки та її ролі у посиленні впливу ЄС у світі. Завданнями проекту також є: пояснити багатогранне середовище функціонування ЄС, перспективи його глобального розвитку та роль України у цих процесах, стимулювати критичне мислення щодо тематики циркулярної економіки серед наукових кадрів, студентів, громадянського суспільства, центральних та місцевих ораганів влади, ЗМІ, приватних груп інтересів тощо.

Запрошуємо до реалізації проекту всіх, хто зацікавлений у становленні циркулярної економіки, а також у її використанні для підвищення конкурентоспроможності країн із урахуванням європейського досвіду.