Кафедра технічної механіки та інженерної графіки ІМІТ розпочала цьогорічну Літню школу «РобоМеМ»

Кафедра технічної механіки та інженерної графіки Львівської політехніки
Фото з Літньої школи

Уже вдруге Львівська обласна Мала академія наук спільно з Національним університетом «Львівська політехніка» проводять Літню школу «Робототехніка, механіка, моделювання 3D» або, скорочено, «РобоМеМ». Цьогоріч право відкриття школи випало кафедрі технічної механіки та інженерної графіки Інституту механічної інженерії та транспорту.

Отож, у понеділок, 24 червня, о 10 годині у VI навчальному корпусі Львівської політехніки зібралися майбутні абітурієнти для ознайомлення з лабораторним обладнанням і науковими розробками кафедри ТМІГ. Наочні презентації проводили завідувач кафедри Віталій Корендій і доценти Олександр Качур та Володимир Гелетій. Учні МАН мали змогу покерувати різноманітними мобільними робототехнічними системами (гусеничними, колісними, вібраційними) та роботами-маніпуляторами. Окремо було презентовано лабораторну установку з автоматичними балансуванням кульки на рухомому важелі.

Доцент Олександр Качур показав свої розробки поворотного стола, кінематичної скульптури та пристрою дозування рідин. Доцент Володимир Гелетій провів майстер-клас під назвою «Механічні цікавинки», в межах якого розповів про гіроскопічні явища, принципи роботи різноманітного контрольно-вимірювального обладнання, основи практичного використання портативного свердлильного та шліфувального обладнання тощо.

Неабиякий інтерес серед учнів викликали задачі на рівновагу різноманітних конструкцій та задачі кінематики важільних механізмів, в результаті чого на аудиторній дошці «розгорілися» бурхливі дискусії. Також учні наочно побачили роботу 3D-принтерів, оволоділи основами їхнього налаштування та обслуговування.

За підсумками проведених занять найактивніші учасники Літньої школи «РобоМеМ» отримали від завідувача кафедри Віталія Корендія сувеніри – герби України, виготовлені з використанням технологій 3D-друку.

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи