Кафедра СР приймала як гостьового лектора представника Вюрцбюрзького університету д-ра Олафа Хуза

Кафедра соціології та соціальної роботи Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

Упродовж червня 2023 року як гостьового лектора на кафедрі соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки вітали д-ра Олафа Хуза – наукового керівника спортивного центру Факультету гуманітарних наук Вюрцбюрзького університету (м. Вюрцбург, Німеччина). Доктор Хуз викладав факультативний курс «Перспективи фізичної грамотності та адаптованої фізичної активності для зміцнення здоров’я в соціальній роботі».

До курсу були залучені студенти й аспіранти кафедри, а також слухачі курсів підвищення кваліфікації за професійною програмою «Соціальна робота» (група ПФК-СР-2), що долучилися в рамках змістового блоку «Здоров’єзбережувальна діяльність у соціальній роботі», який читала завідувачка кафедри доцентка Лілія Клос.

Учасницею заходу стала також багаторічна натхненниця кафедри СР у соціальній роботі, донедавна доцентка кафедри Ніна Гайдук.

До лекцій Олафа Хуза доєднався і його колега Матіас Зімліч, що спричинило особливий інтерес і дуже активний зворотній зв’язок у слухачів. Це дає підстави впевнено говорити про те, що і студенти спеціальності «Соціальна робота», і практикуючі фахівці цієї сфери діяльності зацікавлені у використанні й упровадженні методів та інструментів фізичної адаптивної активності в повсякденну практику соціальної роботи.

Більш того, соціальні працівники-практики підтвердили, що вони уже впроваджують можливості адаптивної фізичної активності. А тепер мають змогу підтвердити наукове підґрунтя цієї роботи, що, безумовно, сприятиме підвищенню рівня ефективності здоров’єзбережувальної діяльності.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції