Кафедра СКІД була співорганізатором міжнародної наукової конференції в Любліні

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Фото з конференції

29–30 червня 2022 року кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки була співорганізатором Міжнародної наукової конференції «Книжка в медіа – Медіа в книжці. Ринок – технології – споживання», яка проходила в Університеті Марії Кюрі-Склодовської в Любліні.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри СКІД Олександр Марковець, який розповів про основні результати співпраці з кафедрою інформатології, бібліології та медіаосвіти Інституту соціальних комунікацій та медіа наук Університету Марії Кюрі-Склодовської, окреслив майбутні напрями співпраці й розвитку спільних проєктів.

Конференція працювала у кількох секціях, зокрема:

  • Книжковий ринок – у просторі старих і нових медіа;
  • Ринок дитячої книги в епоху цифровізації;
  • Тенденції просування та продажу книг;
  • Цифрових медіа та технологій у виробництві та розповсюдженні книг;
  • Візуальна комунікація та споживання книг у ЗМІ.

Свої дослідження презентували доцент кафедри СКІД Наталія Вовк та аспірант кафедри Руслана Паздерська.

У доповіді на тему Directions of the book publishing house’s marketing strategy according to the results information reconnaissance Наталія Вовк показала особливості використання відкритих інформаційних джерел для проведення інформаційної розвідки книжкових видавництв та окреслила основні напрями маркетингових стратегій для популяризації сучасної книги.

Руслана Паздерська презентувала дослідження на тему Formation of specialized thematic virtual communities, де охарактеризувала тематичні віртуальні спільноти й особливості організації їхньої роботи.

За результатами конференції буде опубліковано колективну монографію.

Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Фото з конференції Скріншот з онлайн-конференції