Кафедра прикладної фізики і наноматеріалознавства поглиблює співпрацю з НВП «Електрон-Карат»

Кафедра прикладної фізики і наноматеріалознавства Львівської політехніки
Фото із зустрічі

5 травня 2023 року на науково-виробничому підприємстві «Електрон-Карат» відбулася робоча нарада між науковцями підприємства та науково-педагогічними працівниками кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки. В нараді взяли участь: ініціатор зустрічі – генеральний директор НВП «Електрон-Карат» Микола Ваків, радник президента Концерну «Електрон» Олександр Ткаченко, начальники відділів НВП «Електрон-Карат» Ігор Сиворотка та Володимир Гайдучок. Кафедру прикладної фізики і наноматеріалознавства на зустрічі представляли: завідувач кафедри професор Анатолій Андрущак, доцент Богдан Венгрин, головний науковий співробітник Федір Іващишин та завідувач навчальної лабораторії Роман Швець.

Учасники зустрічі розглянули широке коло питань, пов’язаних із пошуком нових перспективних напрямків співпраці. Одним з них, на думку учасників наради, є вдосконалення та виробництво пристроїв накопичення електричної енергії, зокрема акумуляторних батарей. У цьому напрямі Львівська політехніка має значні напрацювання, які у співпраці з Концерном «Електрон» мають великі перспективи бути впровадженими у виробництво.

Генеральний директор НВП «Електрон-Карат» професор Микола Ваків є одним зі стейкхолдерів освітньо-професійної програми «Прикладна фізика та наноматеріали» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 105 «Прикладна фізика та наноматеріали» Львівської політехніки. Тому подальша співпраця з НВП «Електрон-Карат» сприятиме модернізації зазначених освітніх програм, а також дасть змогу студентам проходити практику на цьому підприємстві з можливістю подальшого працевлаштування.

Враховуючи зацікавленість обох організацій у плідній співпраці, учасники наради домовилися продовжувати консультації щодо використання напрацювань кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства під час розробок новітніх акумулювальних систем для електротранспорту та зарядних станцій. Крім цього, було напрацьовано ідеї щодо оновлення освітніх програм з метою їхньої інтеграції з потребами ринку.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі