Кафедра проектування та експлуатації машин започатковує співпрацю з кондитерською фабрикою «Ярич»

Кафедра проектування та експлуатації машин Львівської політехніки
На кондитерській фабриці «Ярич»

Кафедра проектування та експлуатації машин Національного університету «Львівська політехніка» започатковує нову форму залучення роботодавців до освітнього процесу. Для налагодження співпраці в напрямі наука-виробництво-освіта кафедра уклала договір з компанією ТОВ «Кондитерська фабрика «Ярич», яка є лідером на ринку кондитерської продукції в Україні та за кордоном. Представництво у Польщі уможливило вихід на європейські ринки затяжного печива та крекерів.

Завдяки високому рівню автоматизації й роботизації виробництва та вузькій спеціалізації виробництва кондитерської продукції отримано міжнародний сертифікат якості. Сучасні технологічні лінії, автоматизовані системи керування технологічними процесами, українське і зарубіжне обладнання потребують сучасних підходів та інноваційних методів як у навчанні за спеціальністю «Галузеве машинобудування» (спеціалізація «Обладнання переробних і харчових виробництв»), так і в змістовному наповненні дисциплін спеціальності, а також уточнення переліку дисциплін, які формують цей напрям спеціалізації.

Підготовка конкурентоспроможного покоління фахівців нерозривно пов’язана з практичною підготовкою. Використання досвіду підприємств-партнерів дасть змогу забезпечити світові стандарти якості освітнього процесу.

Очільник кафедри професор Василь Дмитрів відвідав кондитерську фабрику «Ярич». У ході візиту обговорювали перспективи налагодження співпраці, залучення представників підприємства до освітнього процесу як партнерів. Це уможливить врахувати потреби та проблеми галузі у підготовці фахівців, запровадити нові прогресивні практики в освітній процес.

Кафедра вдячна за можливість побачити європейський рівень виробництва та майбутню співпрацю, задекларовану менеджментом фірми в особі генерального директора Тетяни Шермолович і технічного директора Андрія Савчука.