Кафедра ПЛ запрошує науково-педагогічних працівників до участі у програмі підвищення кваліфікації

Кафедра прикладної лінгвістики Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Кафедра прикладної лінгвістики Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки запрошує до участі у програмі підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Використання лінгвістичних корпусів у викладанні мовних дисциплін і дослідженнях мови» (осінь 2023).

Метою курсу є вивчення корпусу як основного сучасного інструмента представлення і систематизації мовного матеріалу. У межах курсу буде розглянуто корпусні ресурси, доступні для різних мов, зокрема для української, питання структури і розмітки корпусів, інструменти для роботи з корпусними даними. Курс акцентує увагу слухачів на можливостях використання корпусів у сучасній лексикографії, в лінгвістичних дослідженнях, а також для покращення викладання мовознавчих дисциплін.

У межах курсу буде розглянуто можливості візуалізації корпусних даних, а також основні принципи їхньої інтерпретації.

За результатами виконання завдань та успішного захисту проєкту учасники програми отримають сертифікат, який відповідає вимогам Міністерства освіти і науки України.

Курси безкоштовні. Мова викладання – українська, форма навчання – онлайн синхронно-асинхронна.

Викладачка – Марія Шведова, к.філол.н., доцентка кафедри прикладної лінгвістики Національного університету «Львівська політехніка».

Кінцевий термін подання заявок – 1 серпня 2023 року.

Докладніше про програму