Кафедра підприємництва та екологічної експертизи товарів провела Літню школу «Майбутній підприємець»

Кафедра підприємництва та екологічної експертизи товарів
Заставка до матеріалу

З метою, профорієнтаційної, інформаційно-консультаційної та мотиваційної підготовки майбутніх абітурієнтів, які орієнтуються на вступ до Національного університету «Львівська політехніка» на спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» у 2022 році, з 21 червня до 14 липня 2021 року кафедра підприємництва та екологічної експертизи товарів Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка» провела Літню школу «Майбутній підприємець».

Було повністю виконано заходи, заплановані для Літньої школи, а саме:

  • проведено тематичні лекції:
    • тема 1: організаційно-юридичні аспекти започаткування бізнесу;
    • тема 2: візія, місія і стратегія розвитку бізнесу;
    • тема 3: створення системи управління бізнесом;
    • тема 4: оподаткування бізнесу;
    • тема 5: облік, звітність і основи фінансового аналізу);
  • організовано виїзні виробничі екскурсії (Компанія «Laser-House», ПАТ «Завод залізобетонних виробів», Перша приватна броварня, Львівська державна фітосанітарна лабораторія, ПАТ «Галка», Львівський хлібокомбінат);
  • організовано тематичні зустрічі з керівниками підприємницьких структур.

У роботі літньої школи взяли участь 33 учні загальноосвітніх закладів (Миколаївські школи № 1 і № 2 – 12 учнів, Миколаївська гімназія – 8 учнів, Гімназія Львівського університету бізнесу та права – 7 учнів, Львівський економічний ліцей – 6 учнів), з якими працювали 6 викладачів кафедри ПЕЕТ (Святослав Князь – завідувач кафедри ПЕЕТ, д.е.н., професор; Ростислав Слав’юк – д.е.н., професор; Ірина Ємченко – д.т.н., професор; Олександра Фарат – д.е.н., доцент; Мар’яна Бець – к.е.н., доцент; Оксана Шайда – к.е.н., доцент) і 6 керівників підприємств.

За підсумками виконання програми Літньої школи «Майбутній підприємець» абітурієнти отримали базові знання щодо можливостей започаткування і розвитку власного мікробізнесу.