Кафедра нарисної геометрії та інженерної графіки ІМФН провела виїзний науково-практичний семінар

Кафедра нарисної геометрії та інженерної графіки
Фото з семінару

4 червня 2022 року кафедра нарисної геометрії та інженерної графіки Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки провела виїзний науково-практичний семінар на території кампусу Центру вищої Богословської освіти та формації Української греко-католицької церкви. З доповіддю виступив завідувач кафедри НГГ доцент Ростислав Стоцько. Тема доповіді – «Особливості геометричного моделювання сакральних будівель та споруд в архітектурно-будівельних проєктах (на прикладі духовно-освітнього комплексу будівель Львівської Духовної Семінарії на вул. Хуторівка у м. Львові)».

Ростислав Стоцько як співавтор архітектурного проєкту комплексу будівель Львівської духовної семінарії та будівель Філософсько-богословського факультету Українського католицького університету (автори проєкту – Є. Дацишин, Ю. Горалевич, О. Хамар, Р. Стоцько, Ю. Верхола) проілюстрував проєктні рішення на реалізованих об’єктах духовно-освітнього комплексу, розповів про досвід експлуатації спроєктованих будівель, споруд та території кампусу загалом. Авторам у 2008 році було присвоєно Державну премію України в галузі архітектури, що додатково підкреслює вагомість і якість цього проєкту.

Викладачі кафедри нарисної геометрії та інженерної графіки наочно ознайомилися з оригінальними будівельними конструкціями, проаналізували дизайн та міцнісні характеристики, висловили пропозиції щодо вдосконалення геометричного моделювання таких конструкцій з використанням передових графічних комп’ютерних програм.

Викладачі кафедри позитивно оцінили результати виїзного науково-практичного семінару та висловили побажання частіше проводити такі заходи із залученням студентів архітектурних та будівельних спеціальностей.

Завідувач кафедри НГГ доцент Ростислав Стоцько зазначив, що проведення подібних зустрічей сприяє зміцненню зв’язків між закладом вищої освіти і виробництвом, покращує підготовку кадрів, дає змогу оперативно відображати новітні технології у навчальних програмах кафедри.

На завершення семінару відбулася пізнавальна екскурсія всіма об’єктами духовно-освітнього комплексу з відвідуванням головного храму Святого Духа та молитвою за мир і долю України.

Фото з семінару Фото з семінару Фото з семінару Фото з семінару Фото з семінару Фото з семінару Фото з семінару