Кафедра іноземних мов Львівської політехніки урочисто відсвяткувала 70-річчя від дня заснування

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
урочистості з нагоди 70-річчя від дня заснування кафедри іноземних мов

Нещодавно в актовій залі головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» відбулися урочистості з нагоди 70-річчя від дня заснування кафедри іноземних мов.

Цей важливий структурний підрозділ Університету має давню й насичену історію, яка розпочалася одразу після завершення ІІ Світової війни. Колектив кафедри нині плідно працює у структурі Інституту гуманітарних і соціальних наук, залишаючись одним із найчисленніших в системі вітчизняних філологічних кафедр вищої освіти.

Тут викладають 7 іноземних мов, серед них найбільшу кількість слухачів має англійська мова, далі – німецька, польська, французька та іспанська. Латинську мову викладають лише для спеціальностей музейної справи та фармації, а японську – здебільшого для студентів прикладної лінгвістики.

Відкриття урочистого вечора розпочалося під звуки струнного квартету камерного оркестру «Поліфонія», який виконав кілька класичних композицій, створивши у залі святковий передноворічний настрій.

Учасників вечора привітала завідувач кафедри іноземних мов професор Наталія Мукан. Вона коротко нагадала історичний шлях колективу кафедри, розповіла про її сьогодення, а також про основні здобутки. Згадала промовець і про партнерів кафедри – Корпус Миру США, співпраця з якими дає змогу вдосконалювати викладання англійської мови та поліпшувати міжкультурну комунікацію між українським та американським народами.

До вітань ювілярів долучився проректор з науково-педагогічної роботи професор Дмитро Федасюк. Він навіть цікавий факт того, що кафедра має давнішу історію, ніж сам Університет. Цю думку продовжила директор Міжнародного інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська. Вона навела декілька фактів того, що витоки в історії кафедри не збігаються з датою її офіційного заснування.

Відсвяткувати 70-річчя кафедри прийшов її попередній завідувач Ігор Карий, колишні працівники та студенти, котрі свої вітання продекламували на трьох іноземних мовах. А на завершення проректор з науково-педагогічної роботи Львівської політехніки Роман Корж вручив працівникам кафедри відзнаки та грамоти.

урочистості з нагоди 70-річчя від дня заснування кафедри іноземних мов урочистості з нагоди 70-річчя від дня заснування кафедри іноземних мов урочистості з нагоди 70-річчя від дня заснування кафедри іноземних мов урочистості з нагоди 70-річчя від дня заснування кафедри іноземних мов урочистості з нагоди 70-річчя від дня заснування кафедри іноземних мов урочистості з нагоди 70-річчя від дня заснування кафедри іноземних мов урочистості з нагоди 70-річчя від дня заснування кафедри іноземних мов урочистості з нагоди 70-річчя від дня заснування кафедри іноземних мов урочистості з нагоди 70-річчя від дня заснування кафедри іноземних мов урочистості з нагоди 70-річчя від дня заснування кафедри іноземних мов урочистості з нагоди 70-річчя від дня заснування кафедри іноземних мов