Кафедра фінансів Львівської політехніки продовжує співпрацю з Національним банком України

Кафедра фінансів Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-зустрічі

3 червня 2022 року відбулася зустріч викладачів та студентів кафедри фінансів Інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка» із заступником голови Національного банку України Олексієм Шабаном. Зустріч було присвячено питанням діяльності центрального банку країни в умовах воєнного стану.

Зокрема, Олексій Шабан розповів, що НБУ готувався до поточної ситуації впродовж останніх 8 років, і саме завдяки цій ретельній підготовці до найгіршого сценарію розвитку подій сьогодні в Україні банківська система працює стабільно, гривня не втратила довіру населення, а ситуація на фінансовому ринку є контрольованою. Особливу дискусію серед учасників зумовили питання різкого зростання облікової ставки, що відбулося напередодні зустрічі, а також питання валютного курсу. Олексій Шабан компетентно відповів на всі запитання учасників зустрічі (а їхня загальна кількість становила 108 осіб), роз’яснив підґрунтя прийняття НБУ таких рішень та очікувані ефекти.

Цікаво було почути, що навіть в умовах війни НБУ продовжує роботу над цифровою валютою, а також над удосконаленням інформаційних технологій у сфері платіжних систем та грошового обігу.

Щиро вдячні Олексію Шабану за поради майбутнім фінансистам щодо їхнього професійного становлення та розвитку, а також віримо у продовження співпраці між НБУ та кафедрою фінансів Львівської політехніки.

Скріншот з онлайн-зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі