Кафедра АТР отримала від ICOMOS обладнання для оцифрування архітектурної документації

Кафедра архітектури та реставрації Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Обладнання на суму 15 000 євро передали Центру оцифрування архівної архітектурної документації, створеному при кафедрі архітектури та реставрації Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка».

Придбання найсучаснішого обладнання для оцифрування та реставрації стало можливим завдяки фінансуванню, отриманому від Федерального офісу культури Швейцарії ICOMOS Suisse. Міжнародний Секретаріат ICOMOS придбав обладнання, яке потім було транспортовано до Львова за підтримки Музею Варшавського повстання.

Центр оцифрування архівної архітектурної документації працює при кафедрі архітектури та реставрації Львівської політехніки – приміщення та ІТ-допоміжний персонал надає Університет – і залучатиме студентів кафедри до сканування та реставрації архівних матеріалів.

Перша колекція архівної документації, яку розглядатимуть, – це власна колекція архітектурних креслень, польових нотаток і зображень Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка», зібрана викладачами і студентами впродовж останніх 130 років.

Обладнання від ICOMOS Suisse Обладнання від ICOMOS Suisse