Із 14 інноваційних проєктів, що змагатимуться за перемогу в межах обласної програми, 7 подано від Політехніки

За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації
Заставка до конкурсу

Департамент економічної політики Львівської обласної державної адміністрації у межах реалізації Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області на 2021–2025 роки завершив прийом заявок на конкурс інноваційних проєктів. Конкурс передбачений для закладів вищої освіти, науково-дослідних установ, наукових парків у партнерстві з суб’єктами господарювання, що зареєстровані та здійснюють господарську діяльність на території Львівської області.

– Це пілотна програма, аналогів якої немає в Україні. Мета програми – на практиці втілити в життя ціль № 1 Стратегії розвитку Львівщини до 2027 року – «Конкурентоспроможна економіка на засадах смарт-спеціалізації», – зазначає голова Львівської ОДА Максим Козицький. – Вважаю дуже позитивним сигналом для інноваційного розвитку області не лише той факт, що депутати обласної ради затвердили таку бюджетну програму, а й те, що наука з бізнесом продемонстрували готовність до співпраці у форматі бізнес – наука – влада. Сподіваюся, що переможцям Конкурсу вдасться повністю втілити в життя свої проєкти.

На конкурс подали 14 проєктів із загальною сумою фінансування 14,5 мільйона гривень. Заклади науки, спільно з бізнесом, готові залучити до реалізації цих проектів 5,8 мільйона гривень власних коштів.

Загалом 7 передових закладів вищої освіти, наукових парків та науково-дослідних інституцій області взяли участь у конкурсі, серед них:

Докладніше – на сайті Львівської обласної державної адміністрації.