ІТ-галузь Львова зростає чи не найшвидше в Україні – за 6 років кількість фахівців зросла майже на 80%

Львівський ІТ Кластер
Заставка до матеріалу

За 6 років ІТ-індустрія Львова виросла на близько 80% за кількістю фахівців. Наразі у регіоні живе і працює 26,5 тисяч технічних спеціалістів, а кількість ІТ-компаній у місті виросла на 156% з 2015 року. У сфері ІТ регіон розвивається чи не найшвидше в Україні. Підтверджують це і дані міжнародної ІТ-компанії GlobalLogic. Кількість фахівців у її львівській локації за 3 роки збільшилася вдвічі.

Розвиток львівської ІТ-індустрії відповідає загальноукраїнським тенденціям, а стрімке зростання галузі обумовлено цифровою трансформацією більшості сфер економіки, зростанням попиту на ІТ-продукти та збільшенням кількості компаній. При цьому в середньому впродовж 3 років локальний ІТ-ринок виростав у спеціалістах на 13% щороку, а загалом з 2018 року у Львові стало приблизно на третину більше ІТ-фахівців.

Львів лишається третім найбільшим центром України за кількістю інженерів. Переважно ІТ-спеціалісти залучені у проєкти у великих та середніх компаніях. Так, близько 60% львівських розробників співпрацюють з компаніями, що мають 100+ фахівців. При цьому наразі один ІТ-фахівець у Львові створює 3 робочі місця в технологічній та суміжних галузях, що сприяє економічному розвитку країни загалом.