«Історія, збудована по цеглині»: НТБ запрошує на зустріч з філобрікером Олександром Волковим

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська політехніка» запрошує на зустріч з відомим філобрікером – колекціонером і дослідником старовинної цегли Олександром Волковим.

Колекції бувають різні. Марками, монетами та навіть старовинними автомобілями зараз важко когось здивувати. Але існують колекції предметів, які, на перший погляд, є звичайним будівельним матеріалом. Та, якщо придивитись уважніше, можна розгледіти великий пласт унікальної інформації, за яким надзвичайно цікаво вивчати історію рідного міста або країни.

Олександр Волков – дослідник фортифікаційних споруд та палацових комплексів, фотожурналіст, філобрікер, автор та співавтор понад півсотні книг та публікацій на історико-краєзнавчу тематику, власник однієї з найбільших на території України колекцій цегли з клеймами. На зустрічі він розповість про особливості такого екзотичного виду колекціонування, його розвиток в Україні та світі.

Зустріч відбудеться у п’ятницю, 8 липня 2022 року, в читальній залі Науково-технічної бібліотеки (вул. Професорська, 1). Початок о 16:00.