Ірина Ключковська взяла участь у програмі телеканалу «Перший Західний» «Українці у світі».

Міжнародний інститут освіти, культури і зв'язків з діаспорою
Ірина Ключковська учасник програми «Українці у світі»

22 травня Ірина Ключковська  взяла  участь у програмі  телеканалу «Перший Західний» «Українці у світі». Практично всі передачі з цього циклу відбуваються за участю працівників Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою, що дає можливість висвітлювати і здобутки світового українства, і взаємодію української діаспори з Україною та Львівщиною, а також із Львівською політехнікою і МІОКом.

На цей раз мова йшла про СКВОР – Світову Координаційну Виховно-Освітню Раду – про сторінки її історії, сьогодення, про здобутки і проблеми. Говорили про роботу СКВОР та українознавчі суботні й недільні школи в умовах пандемії, про перехід у навчанні в онлайн режим. Згадали про ефективну взаємодію МІОКу зі СКВОР та з її очільницею Оксаною Винницькою, з якою Інститут співпрацював майже 15 років. Новообрана Голова СКВОР Оксана Левицька долучилася до розмови з Канади через скайп і детально висвітлила першочергові завдання, які стоять перед українознавчими школами сьогодні.

Переконані, що такі програми Першого Західного системно, крок за кроком, відкривають все ж малознаний для глядача в Україні світ українства за кордоном, а нашим землякам з різних континентів світу дають відчуття глибокої належності до нашої нації