У Львівській політехніці вручили дипломи науковим магістрам — першим в історії Інституту економіки та менеджменту

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
магістри ІНЕМ

В Інституті економіки та менеджменту Львівської політехніки вручили дипломи першим науковим магістрам. 68 випускників від імені ректора нашого університету професора Юрія Бобала урочисто привітав проректор Олег Давидчак, наголосивши, що ця подія є знаковою для всієї університетської спільноти. А також побажав студентам, які входять у статус випускників Політехніки, плідно розвиватися і працювати на благо нашої країни.

Спеціальним гостем урочистості був керівник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис:

Львів має величезний потенціал. І значна частина цього потенціалу це ви. Щороку 20-25 тисяч студентів закінчують навчання у вишах Львівщини і перше запитання, яке виникає, — що їм далі робити. Наш швидкий шлях до успіху є абсолютно затребуваним. Із минулого року ми почали працювати над проектами, які допоможуть забезпечити 100 тисяч робочих місць, щоб випускники бачили перспективи для своєї професії у Львові. Це цілком реально. Деякі проекти ми реалізовуємо із Львівською політехнікою, — зазначив Роман Матис.

Про престижність здобутої освіти випускникам наголосив директор Інституту економіки і менеджменту професор Олег Кузьмін:

Вперше в історії Львівської політехніки ви отримуєте диплом наукового магістра. Це дає величезні переваги — ви можете вступати в аспірантуру, можете працювати науковими консультантами різноманітних фірм, тобто маєте значно більше можливостей, щоб знайти своє місце в будь-якому напрямі економічного життя. Цей диплом передовсім засвідчує ваш високий рівень. Адже науковими магістрами стали найкращі випускники нашого інституту. Частина із вас також навчається паралельно за кордоном, за моделлю підготовки за подвійними дипломами. Тож невдовзі отримаєте ще один диплом. Я вам заздрю, бо маєте величезні можливості, безмежний простір для діяльності. Бажаю вам успіхів! — підкреслив Олег Кузьмін.

Декан магістратури Інститут економіки та менеджменту Юрій Маліновський розповів у чому унікальність освітньо-кваліфікаційного рівня «науковий магістр»:

Наукові магістри навчаються не три, а чотири семестри. І саме під час останнього семестру вони вивчають предмети, які скеровують їх у майбутньому обрати аспірантуру чи відкривати себе в науці. Думаю, що надалі наукових магістрів буде більше. Бо студенти усвідомлять, що за час навчання в магістратурі вони отримують ширші можливості для розвитку, нові знайомства, спілкування з підприємцями, стажування за кордоном.

Завершилося вручення дипломів спільною молитвою «Боже великий єдиний» та благословенням випускників від отця Мар’яна Мисяковського.

ІНЕМ випустив наукових магістрів ІНЕМ випустив наукових магістрів ІНЕМ випустив наукових магістрів ІНЕМ випустив наукових магістрів ІНЕМ випустив наукових магістрів ІНЕМ випустив наукових магістрів ІНЕМ випустив наукових магістрів ІНЕМ випустив наукових магістрів ІНЕМ випустив наукових магістрів ІНЕМ випустив наукових магістрів ІНЕМ випустив наукових магістрів