Про нові експортні можливості: ІНЕМ розвиває співпрацю з Міністерством економічного розвитку і торгівлі

Катерина Дзюбіна, кафедра ЗМД Львівської політехніки
групове фото

В Інституті економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка» відбулась лекція-дискусія на тему «Угода СОТ про державні закупівлі (WTO GPA): нові експортні можливості». Захід організовано кафедрою зовнішньоекономічної та митної діяльності спільно з Офісом з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

Під час дискусії експерти проекту GPAinUA Офісу з просування експорту при МЕРТ розповіли про перші результати приєднання України до Угоди Світової організації торгівлі про державні закупівлі для українських експортерів та можливості у сфері державних закупівель на міжнародному рівні. Окрему увагу було приділено, зокрема, таким питанням:

  • особливості міжнародного ринку державних закупівель які правила гри на ньому;
  • процедури отримання українськими експортерами доступу до закордонних державних тендерів;
  • можливості участі та перемоги у міжнародних тендерах та експортування вітчизняної продукції Урядам США, Німеччини, Італії.

Спікерами заходу були експерти проекту GPAinUA Офісу з просування експорту при МЕРТ, яких привітала проректор з наукової роботи Львівської політехніки професор Наталія Чухрай. Про сучасні інструменти розвитку експорту розповіли та поділились практичним досвідом виходу на міжнародні ринки керівник проекту Тарас Шимко та експерт проекту Анна Міленіна.

Лекцію-дискусію відвідали студенти економічних спеціальностей, аспіранти, докторанти, науковці, викладачі, а також представники підприємств та організацій.

Інститут економіки і менеджменту та кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності висловлюють подяку керівництву і фахівцям проекту GPAinUA Офісу з просування експорту при МЕРТ, зокрема Тарасові Шимку та Анні Міленіній, за знання, досвід та співпрацю.

Окрему подяку кафедра ЗМД висловлює кафедрі обліку та аналізу і її завідувачу Ігореві Яремку за допомогу в організації заходу.

Довідка

З березня 2017 року підтримкою українського експорту офіційно опікується нова інституція – Офіс із просування експорту при МЕРТ. Офіс є консультативно-дорадчим органом при МЕРТ, прикладом ефективної взаємодії Мінекономрозвитку, проектів технічної допомоги та українського бізнесу. Офіс розвивається завдяки підтримці фонду Western NIS Enterprise Fund та канадського проекту технічної допомоги Expert Deployment for Governance and Economic Growth, а також опосередковано через приєднання команди GPAin UA, яку фінансує німецьке товариство міжнародної співпраці Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit.

З презентаціями доповідей спікерів та матеріалами заходу можна ознайомитись на сторінці кафедри ЗМД у Фейсбук.

 

ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ ІНЕМ розвиває співпрацю з МЕРТ
Фото автора