Гросмейстер Адріан Михальчишин передав до музею Львівської політехніки диплом свого батька

Ірина МАРТИН, Центр комунікацій Львівської політехніки
Гросмейстер Адріан Михальчишин

Впорядковуючи власні документи, відомий шахіст натрапив на диплом свого батька Богдана Михальчишина, випускника геодезичного відділення, відділу сухопутної та водної інженерії Львівської політехніки, і вирішив передати його до музею університету. З цієї нагоди Адріан Михальчишин зустрівся з ректором університету Юрієм Бобалом і проректоркою з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Лілією Жук.

Документ цікавий тим, що датований 1936 роком, виданий польською мовою. Досліджуючи цей факт, керівник Центру промоції університету Андрій Павлишин виявив, що Богдан Михальчишин випускні іспити складав у видатних постатей: професора Каспера Вайґеля і тодішнього ректора Отто Надольського. До речі, зацікавлення фахом геодезиста, очевидно, перейняв від свого батька Василя Михальчишина, теж випускника Львівської політехніки.

Від пана Михальчишина наш музей отримав перший оригінал диплома тих часів, адже досі ми мали лише його незаповнений бланк. Також маємо оригінали залікових книжок, абсолюторіумів, а відтепер оригінал диплома 1936 року лежатиме поруч з іншими раритетними речами і його оглядатимуть відвідувачі, — каже провідна фахівчиня музею історії Львівської політехніки Соломія Харамбура.

Гросмейстер Адріан Михальчишин Гросмейстер Адріан Михальчишин Гросмейстер Адріан Михальчишин Гросмейстер Адріан Михальчишин Гросмейстер Адріан Михальчишин Гросмейстер Адріан Михальчишин Гросмейстер Адріан Михальчишин Гросмейстер Адріан Михальчишин Гросмейстер Адріан Михальчишин Гросмейстер Адріан Михальчишин Гросмейстер Адріан Михальчишин Гросмейстер Адріан Михальчишин Гросмейстер Адріан Михальчишин Гросмейстер Адріан Михальчишин