Грантова програма від Українського культурного фонду «Культурна спадщина»

Проєктний офіс Львівської політехніки
Заставка до програми

До уваги науковців Львівської політехніки!

Проєктний офіс Університету інформує про старт грантової програми від Українського культурного фонду «Культурна спадщина».

Загальний бюджет програми на 2024 рік – 30 мільйонів гривень. Приймання заявок триватиме до 31 січня.

Мета – підтримати проєкти, спрямовані на дослідження, збереження, відновлення, захист і популяризацію української культурної спадщини, що надалі сприятиме зміцненню сучасної української ідентичності й формуванню спільних цінностей українського суспільства.

Програма включає 2 Лоти:

  1. Діджиталізація (бюджет від 500 тисяч до 1 мільйона гривень на проєкт);
  2. Кроссекторальні проєкти зі збереження культурної спадщини (бюджет від 500 тисяч до 2 мільйонів гривень на проєкт).

Цілі програми «Культурна спадщина»

  • Підтримка проєктів, спрямованих на створення нових експозицій та оновлення вже наявних, діджиталізація друкованих матеріалів, музейних об’єктів, архівних документів тощо.
  • Підтримка проєктів, спрямованих на вивчення, збереження нематеріальної культурної спадщини через нові форми та підходи
  • Створення інтерактивних бібліотечних і музейних просторів, впровадження архівних, бібліотечних та музейних послуг, доступних онлайн.
  • Створення широкого спектру активностей наживо та онлайн, зокрема для маломобільних (інклюзивних) категорій населення, впровадження імерсивних технологій.
  • Збільшення кількості споживачів культурного продукту через використання нових форм та підходів, зокрема осучаснення музейних просторів, запровадження нових форм експозицій задля ефективної презентації колекцій (покази, інсталяції, інтерактивні, віртуальні, гібридні та живі виставки) для українських і закордонних споживачів, підвищення виставкових стандартів.

Докладніше – на офіційному сайті УКФ.