Гостею МІОК Львівської політехніки була відома громадська діячка із США Віра Андрушків

МІОК Львівської політехніки
Зустріч із Вірою Андрушків

12 квітня 2018 року гостею Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» була Віра Андрушків – відома громадська діячка зі США.

Віце-президент із зовнішніх зв’язків Фундації «Україна – США», директор Програми «Партнерство громад», голова Комітету в обороні переслідуваних в Україні, голова дорадчої ради Інституту менеджменту, директор літніх курсів українознавства Гарвардського університету, викладач університетів Америки, голова окружної управи Союзу українок Детройту… Це далеко не повний перелік посад, на яких активно працювала впродовж життя Віра Андрушків. Кожна сторінка громадської і професійної праці є цікавою, спрямованою на підтримку українства у США, на допомогу Україні, для розвитку і зміцнення демократії.

Обмежені часові рамки не дозволили розкрити великий обсяг роботи нашої гості. Проте у ході розмови народилася ідея організації стратегічної сесії для Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою у час наступного приїзду пані Андрушків до Львова.

А бібліотека МІОКу поповнилася ще однією книгою – подарунком нещодавно презентованого у Детройті альбому «Мої вишивки» Олени Кульчицької-Папіж, яка була змушена емігрувати з України у 1944 році.

Зустріч із Вірою Андрушків Зустріч із Вірою Андрушків Зустріч із Вірою Андрушків