Головне завдання, яке ставлять перед собою у TechStartUp School, ― відповідати на найактуальніші й найзатребуваніші питання

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Назарій Подольчак

Створення та розвиток корпоративного майданчика для реалізації стартапів у TechStartUp School Львівської політехніки ― один із напрямів діяльності, який був запланований. Сьогодні він дещо трансформувався, але не змінилися завдання, які ставлять перед собою політехніки.

― Нашу платформу Absolute Solution Hub, яка фактично була провайдером консалтингових рішень, що допомагав формувати унікальний шлях, у розвитку і в рішеннях, ми реалізовували з Державною інноваційною фінансово-кредитною установою. На жаль, вона зараз закрила майже всі свої відділення, оскільки перейшли в підпорядкування Міністерства стратегічних індустрій. Та ми надалі розвиватимемо цей напрям, бо він ― перспективний. Один із елементів передбачений в угоді, яку підписали між Науковим парком Національного університету «Львівська політехніка», Міністерством регіонального розвитку і Світовим форумом розумних міст. Головною ідеєю втілення проєкту є пошук стартапів, які розроблятимуть рішення для Smart City, ― пояснив директор TechStartUp School Львівської політехніки Назарій Подольчак.

Головне завдання, яке ставлять перед собою у TechStartUp School, ― відповідати на найактуальніші й найзатребуваніші питання.

― Сьогодні складно прогнозувати, як і що розвиватиметься, тож іноді доводиться відходити від наперед означених планів. Тому ми динамічно реагуємо на те, що на часі. До прикладу, зараз працюємо над проєктом «розумна стоянка» ― завершили технічну частину і розробку застосунку. Також запускаємо центр водневих технологій, де виготовлятимуть водень, який використовують для автомобілів ― це покращу згорання палива на 20 відсотків і, відповідно, зменшує забруднення середовища, ― додав Назарій Юрійович.