Голова Заболотцівської ОТГ поділилася досвідом зі студентами Інституту права, психології та інноваційної освіти

Кафедра адміністративного та інформаційного права
Марія Дискант

21 березня в рамках вивчення дисципліни «Правове регулювання державної служби» студенти Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки мали можливість поспілкуватися з головою Заболотцівської об’єднаної територіальної громади Золочівського району Львівської області Марією Дискант щодо децентралізації влади, проблем і перспектив її розвитку.

Передусім Марія Володимирівна поділилася історією утворення ОТГ, яка розпочалася 7 серпня 2015 року об’єднанням Заболотцівської та Ражнівської сільських рад Бродівського району. Станом на сьогодні до складу громади входять 19 сіл.

Далі доповідачка розповіла про досягнення ОТГ: відкриття Центру надання адміністративних послуг для громадян, музичної школи, будівництво футбольного майданчика зі штучним покриттям, реконструкція футбольного стадіону, створення комунальної служби тощо.

Не оминули під час обговорення й актуальної сьогодні теми – допомоги внутрішньо переміщеним особам та Збройним силам України. Від початку повномасштабного вторгнення і до сьогоднішнього дня громада приймає і надає прихисток громадянам, які вимушено покинули свої домівки, й допомагає їм в адаптації і соціалізації у громаді. На базі шкіл та дитячих садочків громади діють волонтерські кухні.

Поділилася гостя і проблемами, які перешкоджають ефективному функціонуванню процесу децентралізації, та своїм баченням можливих шляхів їхнього розв’язання, які викладені у Стратегії розвитку Заболотцівської об’єднаної територіальної громади на 2017–2025 роки.

Згодом студенти мали можливість поставити запитання доповідачці й отримали змістовні відповіді на них.

Марія Дискант Скріншот з онлайн-зустрічі