Глобальна напівпровідникова компанія SiTime відкрита до співпраці з кафедрою електронної інженерії ІТРЕ

Кафедра електронної інженерії Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Представники кафедри електронної інженерії Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Львівської політехніки зустрілися з керівництвом та провідними спеціалістами глобальної напівпровідникової компанії SiTime.

Корпорація SiTime є компанією точного таймінгу. Виготовлені компанією програмовані мікросхеми пропонують багатий набір функцій, що дає змогу клієнтам вирізняти свої продукти вищою продуктивністю, компактнішим розміром, меншою потужністю та більшою надійністю. З понад 2,5 мільярда відвантажених пристроїв SiTime змінює індустрію синхронізації.

На зустрічі обговорили можливість долучення компанії SiTime до освітнього процесу, аналізу освітніх програм, допомоги у проведенні практичної підготовки студентів з долученням експертів до занять та навчальних тренінгів в Університеті.

Представники компанії SiTime зазначили, що зараз є гострий дефіцит технічних фахівців з вищою освітою у сфері електроніки й електротехніки. Виробництва вже сьогодні відчувають нестачу інженерів-проєктувальників та інженерів-технологів. Особливо цінними будуть фахівці, що поєднують технічну й економічну освіту зі знанням іноземних мов. Інтенсивний розвиток електроніки та жорстка конкуренція на ринку праці вимагає від молодих спеціалістів приймати швидкі рішення, які залежать не лише від фундаментальних знань, але й швидкості та креативності мислення.

Учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю у форматах майстер-класів, гостьових лекцій від провідних фахівців компанії та проходження виробничих практик студентами кафедри електронної інженерії, коригування навчального процесу відповідно до потреб роботодавців.

Сподіваємося, що започаткована співпраця й надалі матиме успішний розвиток та сприятиме отриманню практичних компетенцій, що дають можливість підвищити конкурентоспроможність студентів на ринку праці як в Україні, так і за кордоном.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі