Гість Львівської політехніки – Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті

Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
на зустрічі з Манодж Кумар Бхарті

Перебуваючи з візитом у Національному університеті «Львівська політехніка», Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті наголосив: «Індія дуже зацікавлена у навчанні своїх студентів в українських технічних вишах». Це був один із важливих меседжів, які прозвучали під час прийому високого гостя першим проректором Університету професором Володимиром Павлишем.

Сторони говорили також про шляхи поглиблення співпраці в освітній, науково-дослідницькій та ІТ-сферах. Особливу увагу індійський гість закцентував на можливостях Львівської політехніки як одного з провідних закладів вищої освіти для здобуття технічної освіти студентами з Індії. Він зазначив, що для студентів з його країни найцікавішими можуть бути хімічна та фізична спеціалізації, а також електроніка й комп’ютерні технології.

Володимир Павлиш натомість запевнив амбасадора, що Університет такими можливостями володіє. Відтак іноземні студенти мають змогу вступати на англомовні магістерські програми, а за бажанням – опанувати й українську мову. Окрім того, йшлося про можливість запровадження у Львівській політехніці факультативних курсів з вивчення індійської культури, історії, філософії та міжнародних відносин.

У зустрічі з індійським послом також взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Львівської політехніки професор Олег Матвійків, очільниця університетського Центру міжнародної освіти професор Наталія Гоц.

Згодом Манодж Кумар Бхарті прочитав в історичній Актовій залі головного корпусу Університету лекцію для студентів і аспірантів. Він виклав основні принципи індійської філософії та розповів про її співмірність із сучасними науковими дослідженнями.

Довідка

Манодж Кумар Бхарті народився 1963 року. Закінчив престижну індійську школу-інтернат. Після цього продовжив навчання у прем’єр-технологічному інституті Індії ІІТ (Канпур), де одержав ступінь бакалавра технологій у галузі електротехніки. З того часу працює в Міністерстві закордонних справ Індії: був співробітником індійських посольств у Тегерані, Гаазі, Катманду, Анкарі та Янгоні. З травня 2011 до вересня 2015 року він – Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Республіці Білорусь. З вересня 2015 року очолює дипломатичну місію своєї держави в Україні. Володіє англійською, перською, непальською, бенгальською мовами, санскритом, хінді та урду. Цікавиться індійською філософією та новими відкриттями в галузях фізики й астрономії.
 

Світлини Катерини Гречин

на зустрічі з Манодж Кумар Бхарті на зустрічі з Манодж Кумар Бхарті на зустрічі з Манодж Кумар Бхарті на зустрічі з Манодж Кумар Бхарті на зустрічі з Манодж Кумар Бхарті на зустрічі з Манодж Кумар Бхарті