Гранти від GlobalLogic здобули шість українських стартапів, два з них – від львівських політехніків

За матеріалами сайту «ШоТам»
Заставка до матеріалу

Шість українських студентських проєктів отримали гранти на реалізацію від національного конкурсу з розвитку IT-освіти України. Організатором конкурсу стала компанія GlobalLogic в рамках GlobalLogic Education. У ньому взяли участь 105 проєктів команд із 42 навчальних закладів та 16 міст України. Загальний фонд склав 20 000 доларів.

Фіналістами стали одразу два проєкти від команд з Національного університету «Львівська політехніка»:

  • чат-бот (підказник) з дисциплін «Машинне навчання», «Глибинне навчання»;
  • запуск онлайн-курсу про принципи роботи сенсорів.

Серед переможців також:

  • проєкт зі створення нової методології навчального процесу на базі технології peer-to-peer від команди Національного технічного університету «Харківського політехнічного інститут»;
  • розробка унікальної платформи на стику медицини та ІТ від команди Вінницького національного технічного університету;
  • оновлення курсу «Операційні системи» від Одеського національного політехнічного університету;
  • онлайн-курс «Схемотехніка» для платформи Coursera від Національного технічного університету України «Київського політехнічного інститут імені Ігоря Сікорського».

Близько 80% ініціатив стосувалися технічного напрямку навчання. Майже половину усіх проєктів склали ідеї зі створення онлайн-курсів та діджиталізації наявних навчальних програм.

При цьому практично у кожній команді були не лише викладачі, а й студенти. Це свідчить про зацікавленість молоді у розвитку української освіти.

Усі грантові проєкти за умовами конкурсу мають бути реалізовані впродовж року. Експерти компанії співпрацюватимуть із командами й допоможуть впровадити їхні проєкти вчасно. Додатково до команд-переможниць до кінця 2021 року ще 12 команд-учасниць отримають фінансову допомогу для розвитку своїх ідей.