Львівські політехніки у складі театру «САД» уже вп’яте святкували Різдво на східних теренах України

За матеріалами сайту «Капеланство.info»
вертеп студентського театру «САД»

Студентський театр «САД», який діє при Центрі Студентського Капеланства Львівської архиєпархії Української греко-католицької церкви, уже вп’яте святкував Різдво Христове на східних теренах України. Майже тиждень, з 5 до 10 січня 2019 року, студенти та молодь Львова подорожували Донеччиною – вертепом та колядою звіщали народження Ісуса Христа тим, хто не може святкувати вдома.

За чотири дні «САД» під керівництвом студентського капелана отця Юрія Остапюка та старости театру Карини Прокопенко, студентки Національного університету «Львівська політехніка», відвідав декілька міст, а саме Костянтинівку, Дружківку, Часів Яр, Мирноград, Покровськ, Селідове, Красногорівку та Маріуполь. Упродовж поїздки театр гостював у військових частинах, мобільних госпіталях та на парафіях УГКЦ, колядував у місцевих жителів та парафіян, в закладах освіти та на блокпостах. Молоді театрали відвідали вже знайомі локації, а також і нові. Приємною несподіванкою для театру було телебачення: сюжет про студентську коляду можна переглянути у вечірньому випуску новин ТСН за 7 січня.

Загалом подолано близько 2 777 кілометрів та 52 години в потягах, не рахуючи довгих дистанцій в автобусі.

10 січня молодь вирушила додому. Довга дорога назад дозволила учасникам усвідомити весь подоланий шлях та обміркувати всю Різдвяну містерію. Дехто з театралів ділиться враженнями, зокрема Катерина Страхорчук, студентка VI курсу Львівської політехніки:

– Ми вважаємо за потрібне, щоб у нас тут було мирно все, але щоб дійсно побачити, потрібно побувати там. Схід – це частина України, яка є, була і буде, але там життя інше, це у нас мирно і сонце над головою, а у них не завжди. Ми зневажаємо речі, до яких навіть не докладаємо зусиль, щоб змінити їх, а вони радіють, що немає поранених і пострілів.

Повний текст матеріалу – на сайті «Капеланство.info»

вертеп студентського театру «САД» вертеп студентського театру «САД» вертеп студентського театру «САД» вертеп студентського театру «САД»