Фулбрайтівський науковець Ганс Шнайдер вболіває за перемогу українців

Центр комунікацій Львівської політехніки
Ганс Шнайдер

Фулбрайтівський науковець Ганс Шнайдер ― один із відданих прихильників України, який від початку загарбницької російської війни всіляко докладається до нашої перемоги.

Ганс Шнайдер давно цікавиться нашою державою. У 2011–2012 роках перебував у Львівській політехніці як стипендіат програми імені Фулбрайта. З Україною була й пов’язана тема його дисертаційного дослідження ― «Залучення громади до збереження об’єктів всесвітньої спадщини: приклад дерев’яних церков карпатського регіону України» (Community involvement in the preservation of world heritage sites: the Case of the Ukrainian Carpathian wooden Churches), науковим керівником від Львівської політехніки був професор Микола Валентинович Бевз, координатором від міжнародного відділу ― Оксана Іваницька.

― Ганс підтримує дружні контакти з Львівською політехнікою. Цікавиться тим, що ми переживаємо, бачив фотографії та відео розбомблених міст ― Києва, Харкова, Херсона, Маріуполя, світлини людей у підвалах та поранених маленьких дітей, на які, як зазначає Ганс, важко дивитися. «Мені також сумно бачити втрату стількох культурних та історичних пам’яток внаслідок бездумних бомбардувань Російської Федерації», ― розповіла Оксана Іваницька.

Від початку березня Ганс Шнайдер та Оксана Іваницька організували низку вебінарів для колег Ганса з компанії Barlett Cocke General Contractors та зацікавлених сторін, серед яких були редактор видання Illume, представники видання Університету Південної Індіани.

Ганс Шнайдер захоплюється тим, що Львівська політехніка має чітку та сильну позицію стосовно підтримки української армії, і бажає всім політехнікам сили, здоров’я та перемоги!