Факультативні заняття з курсу «Електродинаміка. Основні поняття, потенціальні та квазістаціонарні поля»

Кафедра теоретичної та загальної електротехніки Львівської політехніки
Фрагмент афіші заходу

З метою поглиблення знань студентів, аспірантів та фахівців у галузі електротехніки, електроенергетики та електромеханіки кафедра теоретичної та загальної електротехніки Інституту енергетики та систем керування Львівської політехніки розпочинає факультативні заняття з основ електродинаміки та теорії електромагнітного поля. Заняття стосуватимуться фізичних основ класичної макроскопічної електродинаміки, математичного формулювання основних законів, теорії електромагнітних явищ у вакуумі та середовищах і їхнього прикладного використання. Окрім загальних питань буде розглянуто формування потенціальних і квазістаціонарних електромагнітних полів.

Початковий цикл з 8 лекцій розрахований на викладення частини загального курсу, що стосується основних понять класичної електродинаміки і частково методичних підходів у розділах з потенціальних і квазістаціонарних полів переважно в галузі електротехніки, електроенергетики та електромеханіки.

Заняття проводитиме доктор технічних наук, професор, головний науковий співробітник Інституту електродинаміки Національної академії наук України Юрій Васецький і викладачі кафедри теоретичної та загальної електротехніки.

Факультативні заняття відбуватимуться щовівторка на платформі Zoom. Перше заняття – 19 квітня 2022 року.

Початок о 16:30.

Організатори запрошують студентів, аспірантів та усіх зацікавлених.