Фахівці з «Бюро журналістських розслідувань «Детективи» розповіли студентам, як працювати з екологічними темами

Кафедра журналістики та засобів масової комунікації
Фото із зустрічі

26 жовтня до студентів кафедри журналістики та засобів масової комунікації Львівської політехніки завітали журналісти, експерт, юрист, оператор та продюсер громадської організації «Бюро журналістських розслідувань «Детективи» для проведення тренінгу за сприяння журналістської спільноти Бельгії – Journalismfund.

Як працювати з екологічною тематикою, де шукати героїв, експертів, документи та інші джерела, як цікаво писати stand up, працювати в кадрі та поза ним, в яких випадках можлива реконструкція та як її готувати – все це дізналися студенти-журналісти. На конкретному журналістському розслідуванні «Королі українського лісу» було показано інструменти, засоби та прийоми, що урізноманітнюють кадр, роблять матеріал більш інформативним, аргументованим, цікавим та видовищним.

Студентам, що зацікавлені у висвітлені екологічної тематики, запропоновано взяти участь у підготовці матеріалів з їхньою наступною публікацією на Інтернет-порталі Journalismfund.eu.

Вже зараз на сторінці кафедри ЖЗМК у соціальній мережі Tik Tok можна подивитися ролик про подію, підготовлений креативними студентами.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі