Фахівці Університету проводять для освітян серію майстер-класів щодо інклюзивної освіти незрячих школярів

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Герб Львівської політехніки

На базі навчально-методичного центру освіти Львова відбулись перші із запланованих навчально-методичних семінарів/тренінгів з організації інклюзивної форми освіти дітей з важкими порушеннями зору. Заняття провели керівник Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка» Оксана Потимко, працівниця Центру Марта Сидоряк і вчитель-методист Галина Ліщинська.

– Львівських освітян знайомили не лише з компонентами інклюзивної освіти незрячих школярів, але й з методиками проведення різних уроків. Загалом заплановане проведення серії майстер-класів для вчителів та асистентів міста Львова до кінця поточного року. На наступних заняттях освітян знайомитимуть з технічними засобами, які використовують для навчання незрячої дитини, способами адаптації підручників, додатковими дидактичними засобами, організацією колекційної допомоги. В основу занять модератори поклали власний досвід багаторічної роботи з незрячими дітьми та напрацьовану ними модель інклюзивної освіти незрячих школярів, а також досвід країн Скандинавії, з якими ЛОО ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» та Ресурсний центр Львівської політехніки співпрацюють з 2007 року, – розповіла Оксана Потимко.

На наступних заняттях освітян знайомитимуть з технічними засобами, які використовуються для навчання незрячих дітей, способами адаптації підручників та організацією корекційної допомоги.