Фахівці Університету допомагають впроваджувати інклюзивну освіту для незрячих дітей України

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Герб Львівської політехніки

Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» спільно з Ресурсним центром освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка» та академією «Svefi» (Швеція) продовжують реалізацію міжнародного освітнього проекту «2Inclusion». За напрацьованою моделлю зараз навчаються незрячі учні І–VІ класів у Львівській, Миколаївській, Дніпропетровській, Волинській, Тернопільській, Рівненській та інших областях України.

Як розповідає керівник проекту, директор Ресурсного центру Оксана Потимко, проект націлений на впровадження в різних регіонах України вітчизняної моделі інклюзивного навчання незрячих школярів, напрацьованої організаторами проекту. В його рамках відбуваються науково-практичні семінари, практичні тифлотренінги і майстер-класи в університетах, загальноосвітніх школах, інститутах післядипломної освіти, психолого-медико-педагогічних консультаціях та ін.

Впродовж лютого-квітня 2017 року такі науково-практичні та методичні заходи відбулись у Житомирі, Полтаві, Лубнах, Кременчуку, Івано-Франківську, Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Києві та інших містах. До їхнього проведення залучені вчитель-методист Галина Ліщинська, психолог Жанна Катерняк, спеціалісти Ресурсного центру Львівської політехніки Катерина Івашутіна, Марта Сидоряк, Петро Хімка, шведські викладачі Матті Яткола і Алексей Усов, керівник проекту Оксана Потимко.