Фахівці Львівської політехніки спроектували новий храм у селі Забір’я Жовківського району

За матеріалами сайту «Жовква он-лайн»
Герб Львівської політехніки

Упродовж тривалого часу Забірська сільська рада посідає чільне місце в Жовківському районі за показниками соціально-економічного та культурного розвитку. Тут є сучасний, чи не найкращий дошкільний заклад у сільській місцевості такого рівня, загальноосвітні школи, лікарська амбулаторія, Народні доми з бібліотеками, мамині світлиці, християнсько-культурно-спортивно-оздоровчий центр…

У селі Забір’я зусиллями громади триває будівництво церкви. Новий храм розташований у центрі села і слугуватиме для задоволення духовних та культурних потреб усіх його мешканців і гостей (на світлині). Божий дім доступний до споглядання з кожного куточка Забір’я і буде присутній у житті всіх як у свята, так і в будні. Центральний купол храму підноситься у небесну височінь, наповнює просторову композицію, створює радісний та піднесений настрій, сприяє найблагороднішим порухам душі людини, її розмові з Богом.

Автори проекту Храму – доцент кафедри реставрації архітектурної і мистецької спадщини Національного університету «Львівська політехніка», кандидат архітектури Ростислав Гнідець та архітектор Ярослав Фамуляк, конструктор – Богдан Гнідець, доктор технічних наук, професор кафедри автомобільних доріг та мостів Львівської політехніки.