Енергетики з ПрАТ «Львівобленерго» піклуються про дітей… і не тільки своїх

Ірина Ілів, фахівець ПрАТ «Львівобленерго»
діти

ПрАТ «Львівобленерго» як соціально відповідальна компанія долучається до міжнародних ініціатив і підтримує дітей різного віку і соціального статусу. Так, у нашому Товаристві ось уже 13 років поспіль до Всесвітнього дня захисту дітей приурочений соціальний проект «Безпека понад усе!». Є ще й інші соціальні акції, наприклад, акція «Дитині з любов’ю», яку традиційно проводить Рада молодих енергетиків. Акція – масштабна, охоплює майже всю Львівську область. У кожному районі електромереж осередок молодих енергетиків бере під опіку сиротинець, і 1 червня та на свято Миколая вони відвідують дітей, даруючи їм не лише гостинці, а й увагу та любов. Напередодні свята у Товаристві організовують збір речей, яких потребують дитячі будинки (книги, іграшки, канцтовари, одяг тощо), та коштів, за які купляють своїм підопічним різні смаколики та предмети для активного відпочинку.

Цьогоріч молоді енергетики знов завітали до п’яти дитячих будинків сімейного типу у с. Пнікут Мостиського району. Тут проживає майже 50 дітей різного віку, які вже чотири роки радо зустрічають своїх гостей. Привезли дітям, як завжди, багато полуниці та черешень. Дітлахи одразу взялися ласувати налито-червоними ягодами. А з якою цікавістю розглядали пакети з розвиваючими іграми, скакалками, фрізбі, мильними бульбашками, розмальовками, альбомами для малювання, олівцями, фломастерами, літаючими зміями, бамбінтоном – словами не передати. Були ще книги та одяг, що принесли працівники Товариства. Щасливі очі малечі – це краще всіх слів подяки.

Подарувати радість дитині – це неабияка приємність, шкода, що з часом ентузіазм дорослих до добрих справ згасає. Наприклад, цього року зібрали найменшу суму грошей порівняно з іншими роками. Направду, важкі часи на державному рівні і в Товаристві, однак відмовитися від філіжанки кави заради щасливої і щирої усмішки дитини (тим більше сирітки) – вартує того. Чужих дітей не буває! Ніщо не зрівняється з міцними обіймами дитини, що виражають любов і ніжність.

Власне, людина може буде щасливою, коли вона любить і відчуває любов до себе. Любити – це віддавати частину себе, щоб ощасливити людину, яку любиш. Такий вияв любові можемо побачити у цих батьках – вихователях. Так, наприклад, пані Галина – жінка з великим серцем, де знайшлося місце не лише своїм двом дітям, а й 8 вихованцям. Жінка, благородним вчинком якої можна захоплюватися, в одну мить покинула життя і роботу в місті Львові й переїхала до села Пнікут, щоб стати мамою для багатьох дітей і дарувати радість щасливого дитинства. Вона розповіла, як один випадок спонукав кардинально змінити життя:

– Колись на моїх очах двох сусідських малят забирали в інтернат… ці очі, я ніколи не забуду. Ще тоді я дала собі обіцянку, якщо матиму можливість, то обов’язково стану допомагати таким дітям. І ось я стала мамою-вихователем. І хоч виховувати дітей – це велика відповідальність і щоденна важка праця, попри те, я дуже люблю цю працю.

Добре, що є в світі такі люди! Віримо, що життя у цих діток-вихованців складеться якнайкраще, адже вчитися любити і бути добрими – треба ще з дитинства.

діти діти діти