Триває реалізація енергопроєкту «Вища освіта України»: Львівська політехніка – на етапі укладання контрактів

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до проєкту «Вища освіта України»

Триває реалізація проєкту щодо забезпечення енергозбережувальних та комфортних умов навчання в університетах «Вища освіта України» спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Північною екологічною корпорацією (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO).

У межах проєкту передбачено оновити навчальні, дослідницькі та допоміжні споруди в університетах України (понад 200 будівель у 21 університеті, які входять до І та ІІ фази проєкту), для покращення:

  • енергоефективності будівель та зменшення експлуатаційних витрат державних закладів вищої освіти;
  • якості викладання, навчання, навчальних, науково-дослідних та житлових будівель.

Розпочалась активна підготовка до фінансування університетів другого етапу Проєкту. Це заклади вищої освіти, які отримуватимуть фінансування від NEFCO.

А учасники першої фази проєкту наприкінці 2020 року підписали 7 угод про передавання коштів позики. Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова за результатами проведених згідно з міжнародними правилами тендерних процедур уклав контракти з підрядниками на проведення капітального ремонту будівель на загальну суму понад 180 мільйонів гривень. Інші 6 університетів цієї фази, зокрема Національний університет «Львівська політехніка», перебувають на етапі укладання контрактів на проєктування та авторський нагляд з компанією (переможцем тендерних процедур) на загальну суму понад 5,5 мільйона євро. Їх фінансування буде здійснювати ЄІБ.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.