Elsevier засуджує вторгнення Росії та надає українським науковцям безкоштовний доступ до статей ScienceDirect

Національна академія наук України
Лого Elsevier

Видавнича компанія Elsevier засуджує вторгнення Росії в Україну та приєднується до заклику негайно припинити вогонь, аби захистити мирне населення та відновити мир. «Ми підтримуємо народ України та прагнемо підтримувати наших колег і дослідницькі й медичні спільноти, які постраждали від гуманітарної кризи, що розгортається», – йдеться в заяві на офіційному сайті компанії.

Крім того, Elsevier разом зі своїми дочірніми компаніями жертвує 1 мільйон доларів UNICEF Ukraine Appeal, Червоному Хресту й іншим організаціям, які допомагають Україні та прикордонним країнам для підтримки зусиль із забезпечення негайного захисту, медичної допомоги та невідкладних потреб. На додачу до цього індивідуальні пожертви здійснюють і окремі особи.

Elsevier також заявив про удоступнення своїх продуктів для українських студентів-медиків, медсестер і клініцистів.

Компанія продовжує уважно стежити за ситуацією, щоб оцінити можливості надання подальшої істотної та ефективної підтримки постраждалим.

Також компанія Elsevier надає українським науковцям вільний доступ до зібрання наукових публікацій ScienceDirect. Докладніше про це – на сайті Національної академії наук України.