Експерт з Університету взяв участь в обговоренні найпопулярніших маніпулятивних виборчих технологій

За матеріалами агенції «Гал-інфо»
обговорення виборчих технологій

5 липня 2018 року у Львівському прес-клубі відбулося засідання громадського прес-центру на тему «Найпопулярніші маніпулятивні технології на виборах 2019: хто, проти кого і як?». Участь у ньому взяв, зокрема, Микола Бучин, доктор політичних наук, доцент кафедри політології та міжнародних відносин Національного університету «Львівська політехніка».

– Проблема агітації в соцмережах є чи не найголовнішою, оскільки вона, по-перше не врегульована, а по-друге, її, апріорі, регулювати важко, – зазначив він.

Експерт також додав, що, аби не стати «жертвою» маніпуляцій на майбутніх виборах, виборці повинні враховувати чимало обставин, які склалися станом на сьогодні в Україні.

– Я вважаю, що коли ми оцінюємо теперішню ситуацію у країні, обов’язково повинні враховувати об’єктивні обставини: ми повинні враховувати війну на Сході України, ми маємо пам’ятати, що в нас є парламентсько-президентська республіка, де президент не є настільки ключовою особою, як був за часів Кучми, чи Януковича. Тому я вважаю: тільки тоді, коли виборці будуть всі ті речі враховувати, вони зможуть зробити правильний вибір, – зауважив Микола Бучин.